Wilt u een grasparkiet ?


U kunt de parkietjes volgen onder; Kweek 2015 daar wordt ook regelmatig een update gemaakt.


Als u geen voorkeur heeft voor een man, pop of kleur dan kunt u direct een jong parkietje reserveren. Heeft u wel voorkeur voor een kleur en/of geslacht? Dan kunt u wachten tot dat het parkietje ongeveer 6 weken oud is want dan zijn de kleuren en het geslacht vaak al goed zichtbaar.

 

De jonge parkietjes komen allemaal uit gezonde ouders, vrij van ziekten en regelmatig ontwormt.


Als u hier een door mij gekweekt grasparkietje koopt, weet u precies de achtergrond van uw parkietje.

* De geboortedag.

* De ouders zijn aanwezig.

* Wilt u er mee gaan kweken, dan is de afkomst qua mutaties bekend.


Wij zijn aangesloten bij de Parkieten Sociëteit en de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers en daardoor een geregistreerde kweker.


Alle parkietjes die hier worden geboren krijgen een ring met daarop een ringnummer. Op het ringnummer kunt u het geboortejaar aflezen, het kweeknummer en hun eigen nummer.


U kunt een mailtje sturen met uw naam en adres en eventueel uw voorkeur voor geslacht en/of kleur naar rojama@hotmail.nl

Prijs op aanvraag.


Wilt u een parkietje voor in huis? en wilt u het parkietje tam maken?

Win van te voren informatie in. Er is veel te vinden in boeken en op het internet, of zie Tam maken


Aangezien de grasparkiet een kolonievogeltje is, dus van nature in groepen leeft met soortgenootjes geniet mijn voorkeur ook dat ze met meerdere gehouden worden. U moet echt veel tijd hebben om een parkietje alleen te houden zonder zijn soortgenootjes en zorgen dat het parkietje zich niet gaat vervelen en zich eenzaam voelt.


Ze voelen zich toch het lekkerst met soortgenoten. Ze hebben ekaar nodig voor lichaamsverzorging, sociale contacten en ze voeren elkaar als teken van genegenheid. De mens kan nooit de rol vervullen van soortgenoot, simpelweg omdat wij de grasparkietentaal niet spreken.

Voor het tam maken maakt het niet uit of je 1 of 2 parkietjes hebt want 2 durven vaak meer dan 1. Als de 1 durft, durft de ander ook vaak wel. Zitten ze alleen dan is de kans groot dat ze ongewenst gedrag gaan vertonen, zoals bijten, schreeuwen (om aandacht) of eenzaam wegkwijnen.

En het is gewoon superleuk om 2 parkietjes bij elkaar te zien, gezellig spelen en kroelen.

Sommige parkietjes reageren ook heel leuk op Budgie Sounds dat is te vinden op YouTube.


De grasparkiet is een levendig vogeltje, dus in huis moet u rekening houden dat hij/zij wel wat rommel maakt door o.a. gepelde zaadjes en veertjes.


Voor de voeding zie de pagina, VoedingTerugbrengen parkietje?

Een parkietje die u bij ons heeft aangeschaft kunt u ten alle tijden terugbrengen.


Maar wij geven u echter geen geld terug.


* De parkietjes ouder zijn dan 7/8 weken en daardoor lastiger te herplaatsen zijn.

* Ook voorkom ik hiermee dat mensen gauw weer een parkietje komen terugbrengen als het even niet bevalt of dat ze er even geen tijd meer voor hebben.


U kunt wel een parkiet ruilen als het bijvoorbeeld niet klikt met een parkiet maar alleen met een parkiet die hier vandaan komt. Dit kan alleen als ik een grasparkiet beschikbaar heb op dat moment.Ook is het mogelijk om er een starterspakketje bij te kopen, bestaande uit:

 

- 1 kilo zaad

- 250 gr. trosgierst

- 200 gr. eivoer

- 250 gr. grit/kiezels

- 1 jodiumblokje


Prijs: € 12,50