Even voorstellen

 

Mijn naam is Janine en ik kweek al jaren met de grasparkiet, het is één van mijn grote hobby's. Hierbij wil ik jullie dan ook graag voorstellen aan mijn kleurrijke grasparkieten.

 

Ik kweek met de "kleine" grasparkieten in mooie en bijzondere kleurslagen, vooral met de MVK (Minder Voorkomende Kleurslagen)

* Easley Clearbody

* Texas Clearbody

* Hagoromo

* Regenboog

* Antraciet

* Recessief bont / Deens bont

Ook kweek ik met de Engelse Standaard Grasparkiet in o.a. de kleuren/mutaties;

* Spangle

* Australisch dominant bont

* Geelmasker

* Cinnamon

Een paar mutaties (ecb & antraciet) zijn nog niet in heel klein formaat maar dat is wel mijn streven. De grasparkieten krijgen hier een naam, omdat ik ze dan makkelijker uit elkaar kan houden en het werkt voor mij makkelijker met de kweekadministratie. De jonge parkietjes krijgen een vaste voetring 4.2 mm.

 

Onze grasparkietjes verhuizen naar liefhebbers door heel Nederland en zelfs naar het buitenland, naar kwekers, voor in de volière of als tamme huisgenootjes. 

 

Kulan (regenboog, split fallow) Merinde & Arinya (fallows)

 

Zelf heb ik het geluk gehad om 3 keer in Australie te kunnen rondreizen, één keer langs de westkust en één keer langs de oostkust. Daardoor heb ik zelf veel prachtige Australische kromsnavels in levende lijve mogen zien, wat ik echt een geweldige ervaring vond.

 

Maar boven dit alles is het welzijn en de gezondheid van onze grasparkieten het belangrijkste.

 

Ik krijg ook veel mailtjes met vragen over grasparkieten, ik probeer meestal snel en het liefst dezelfde dag te reageren maar soms lukt dat niet. hiervoor je begrip. Vragen over grasparkieten die ziek zijn of ziek lijken te zijn daar kan ik "meestal" geen antwoord op geven, ik ben geen dierenarts en dan verwijs ik je toch door om een goede vogelarts te raadplegen.

 

De wilde grasparkieten komen voor in grote gebieden van Australie.